Portada » Blog – El Formiguer del Berguedà » Recepta: Infusió de llimona, gingebre i mel del Berguedà
Una mica de fred al carrer, un corrent d’aire o simplement, un virus. I ja ho tenim. Aquell incòmode mal de coll que ens fa passar una mala estona mentre preguem per dins que no vagi a més. Vols un remei casolà senzill i deliciós? Pren nota de com fer una infusió de llimona, gingebre i mel del Berguedà!
Preparar aquesta recepta és molt senzill, i amb ella obtindràs una beguda calenta que escalfa cos i ànima, és un remei natural contra el malestar del refredat!
🍋 1 llimona (millor si és ecològica)
🥄 2 trossos de gingebre fresc (uns 5 cm)
🍯 2 cullerades generoses de mel
💧 1 litre d’aigua
1⃣ Pela i talla el gingebre en rodanxes fines. Talla també la llimona a rodanxes.
2⃣ Posa l’aigua a escalfar i abans que comenci a bullir, afegeix-hi el gingebre i la llimona. Deixa-ho infusionar durant 2 minuts.
3⃣ Afegeix-hi la mel. Remena bé fins que es dissolgui.
4⃣ Serveix-la calenta per protegir-te del fred o deixa-la refredar si prefereixes una beguda refrescant!
Si vols, pots afegir-hi una mica de canyella per obtenir una infusió encara més especiada.
Hi destaquem les seves propietats antitusives i antibiòtiques, així com la seva riquesa en antioxidants que a més ajuden a abaixar la tensió arterial i el nivell de colesterol.
A més, les abelles que la fan tenen un gran paper en la preservació de la biodiversitat del nostre planeta!