Farina Ecològica Integral Tres Blats

3,65 

Sold By: Cal Pauet

In stock

Farina d’Alcalà 50% + Xeixa 25 + Foirment 25%.  1KG

Farina integral ecològica de gra barrejat

La farina de Tres Blats, està feta amb xeixa, forment i Blat Alcalà. El blat Alcalà es un blat més modern de semi força molt adecuat per fer pa, fa llevar més la massa, ja que té un contingut de gluten mes elevat que la xeixa i el forment, que li donen a la barreja el gust i l’aroma que aporten els blats antics.

 

BLAT ALCALÀ

Un dels millors blats dels considerats moderns a l’hora de panificar. Amb una relació molt coherent entre força, duresa i elasticitat, però una mica menys d’aroma que les xeixes (blats antics). En el camp, generalment tot ens dóna una resposta productiva interessant. És un blat molt adequat per fer pa.

LA XEIXA

Blat tou de la plana, la nostra és aristada i esperdigolada, i d’un color torrat. Les capces de l’espiga o espiguetes s’esglaonen en disposició alternada i la separació entre les espiguetes és més gran que en el seu germà forment. Al camp sempre és millor que s’agenolli sense jaure, o sigui que la tija de planta es doblegui sense acabar de caure. El color del gra no tots els anys és igual de brillant, dependrà la humitat que ha tingut en la fase de maduració. La volva de la farina es trenca menys a l’hora de moldre això fa que sigui una farina més pelluda (amb més pell).

El blat tou de la plana. El gra té un color torrat i fa una farina fluixa  molt aromática i saborosa, i amb un contingut baix de gluten que la fa molt diregible. Molt adecuada per treballar les masses de pizza i les coques de recapta, també dolços.

 

EL FORMENT ROIG O BLANC.

El nostre, o el que vam escollir en un principi era blanc, enguany  hem sembrat forment roig per poder recuperar la varietat. Abans es deia que el forment quan baixa de la muntanya amb els anys es torna xeixa. A muntanya l’escairaven amb cendres per treu-hi la pela més grossa i cuinar-lo com l’arròs. EL blat Forment és més dur de pastar i la semolina que porta, té un to propi. Escairat és mot adequat per bullir com si fos arròs integral. Depenent de les mans del forner i la manera de plegar la massa, és òptim també per fer pa, pastissos i galetes.

 

Informació addicional

Pes 1 kg

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Reviews

There are no reviews yet.

Main Menu