Farina Ecòlogica Semi-Integral d’Espelta

4,83 

Venedor: Cal Pauet

In stock

Farina d’Espelta 1KG

Farina semi-integral ecològica a la pedra

 

Com altres en altres espècies, en el món de les Espeltes n’hi ha de diferents menes, també es poden definir com les Triticum (Blat) amb pellofa. Aquest embolcall fa que el seu gra denoti un to peculiar, ni daurat, ni carbassa, ni pàl·lid, el característic color de l’Espelta.

De la variant més comercialitzada, que es pot considerar un blat tou, n’hi ha de motja o sense aresta i aristada, aquesta última amb un to de pellofa esblanqueït, anomenada també Escanda o Espelta Asturiana.

L’Espelta bessona, també anomenada Pisana, és un blat dur molt apropiat per cuinar com si fos arròs. La cadena cel·lular relacionada amb els cromosomes és de tres anells, a diferència de l’Europea que és de sis, això fa que la seva digestibilitat sigui molt bona. Aquesta es va cultivar fins als anys 40, en el nostre país se’n deia Pisana.

Respecte al blat comú, l’espelta té un major nivell de proteïnes, minerals, vitamines i oligoelements. A més d’un bon nivell de proteïnes també conté els vuit aminoàcids essencials. Això és molt interessant per a aquelles persones vegetarianes. La seva bona aportació de magnesi, ferro, fòsfor, vitamina I, vitamina B i betacaroté la fan molt nutritiva. L’espelta ens aporta molta fibra, sent ideal, doncs, per al restrenyiment, obesitat i qualsevol problema causat per la falta de fibra. També és molt rica en àcid silícic que és un dels nutrients més necessaris en el nostre organisme, ja que forma part dels nostres teixits i òrgans.

Per fer farina, la que fa pujar més el pa és l’Espelta Europea, però la cadena de proteïna al ser més llarga pot desorientar intestins irritats. A l’hora de moldre, l’estructura que la conforma és uniforme i modelable, essent un descans per les pedres del molí, l’aroma té un punt d’amargor però sense ser exagerat. Es força versàtil, és bona per fer pa, i tot tipus de masses i dolços.

Normal
0

21

false
false
false

CA
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Tabla normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,sans-serif;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-ansi-language:ES;
mso-fareast-language:EN-US;}

Informació addicional

Pes 1 kg
Be the first to review “Farina Ecòlogica Semi-Integral d’Espelta”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Reviews

There are no reviews yet.

Informació del venedor

  • Nom de la botiga: Cal Pauet
  • Venedor Cal Pauet
  • Adreça: ctra c-26 Km 135
    08614 L'Espunyola
    Barcelona
  • No hi ha cap puntuació

Main Menu