Formatges Blancafort neix l’any 1984 en una masia entre Gironella i Casserres, a la comarca del Berguedà.

Gràcies a un primer ramat de cabres van començar a elaborar productes làctics com mató i formatge fresc. Més endavant van avançar cap als primers formatges de cabra curats, i poc a poc van anar coneixent millor el món de l’elaboració artesana de formatge i la gran varietat que es podien crear.
Formatges Blancafort va ser una de les formatgeries pioneres en l’elaboració de formatge Garrotxa, un formatge que prové d’un tradicional que feien els pastors de la zona de Banyoles.

Gràcies a aquesta creació, Formatges Blancafort ha obtingut diversos reconeixements pels seus formatges:

  • Medalla de Plata a la 1a Cata Internacional de Alimentaria l’any 1986
  • Medalla de Plata a la 2ª Cata Internacional de formatges Feria Alimentaria 1988
  • Medalla d’Or a la Cata Internacional de Londres l’any 1993
  • Títul de Mestro Artesà Formatger des de 1996
  • Empresa Artesanal Alimentària
  • Premi Lactium d’Or 2021 en categoria de Formatge Garrotxa

A més, també estan implicats a l’Associació Catalana de Formatgers (ACREFA), que presideixen des de fa alguns anys.

Actualment continuen sent una formatgeria familiar que aposta per la qualitat per sobre de les grans produccions.
Els seus formatges arriben a diversos punts de la geografia catalana i espanyola, així com a d’altres indrets del món com Anglaterra, Estats Units i Suïssa.

Fes la teva comanda de Formatges Blancafort a El Formiguer, el Centre comercial online del Berguedà, i te l’enviarem en 24/72h. Recorda que estem sempre oberts!

Main Menu