Gironella, Vila de Nadal 2022

Gironella Vila de Nadal, un market de somni que se celebra del 3 de desembre al 5 de gener al Berguedà

Un any més arriba a Gironella l’esdeveniment més esperat de la temporada, el market Vila de Nadal!
Es celebrarà entre 3 de desembre i fins al 5 de gener, en un espai amb més de 70 marques. Hi podràs trobar productes artesans, productors alimentaris i comerç local de la nostra comarca.

La història dels mercats de Nadal

Els mercats de Nadal van néixer al nord d’Europa durant l’època medieval. Històricament eren mercats agrícoles d’hivern que s’organitzaven durant un o dos dies per a que la gent pogués preparar-se per passar la dura i freda temporada.
Donat que acostumava a coincidir en el temps amb les setmanes d’Advent, més enllà de trobar-hi menjar típic de la zona, també s’hi oferia decoració de Nadal i productes d’artesania.

Alguns dels mercats nadalencs existents a dia d’avui a Alemanya es remunten als segles XV i XVI. El Striezelmarkt de Dresde, per exemple, va obrir per primer cop la nit de Nadal de 1434. És un dels mercats de Nadal més antics d’Europa, juntament amb el Christkindlmarkt de Bautzen, documentat des del 1384.

Amb el pas del temps, molts dels mercats de desembre van començar a vendre d’altres articles com dolços, castanyes o joguines. D’aquesta manera, aquests mercats que inicialment van néixer com un centre de distribució agrícola, es van convertir en autèntics mercats de Nadal. De fet, alguns d’ells encara perduren, com els de Munich i Frankfurt, que compten també amb una gran popularitat.

Viu el Nadal a Gironella

Aquest any, l’Ajuntament de Gironella torna a organitzar el market Vila de Nadal. Un espai on viure el Nadal amb més de 70 marques amb productes artesans, productors alimentaris i comerç local de la nostra comarca.

Tindrà lloc del 3 de desembre i fins al 5 de gener, i més enllà de ser un lloc on poder fer les teves compres de Nadal, podràs gaudir de concerts, tallers infantils i activitats per a tots els públics.

Imatge del Market Vila de Nadal de Gironella 2021, amb una gran bola de Nadal de llum en primer pla i molta gent de fons assistint a les activitats.

Imatge del Market Vila de Nadal de Gironella 2021. Font: Aquí Berguedà.

 

Encesa de llums a la Vila Nadal

El dissabte 3 de desembre a les 6 de la tarda, tindrà acte la festa d’encesa de llums nadalencs a Gironella. Un tret de sortida per l’època més festiva i il·lusionant de l’hivern que s’enmarcarà en el market Vila de Nadal. Has de venir!

Aquests són els horaris del market Vila de Nadal de Gironella:

Horaris gironella market vila de nadal desembreHoraris gironella market vila de nadal gener

El Formiguer al market Vila de Nadal

Floristeria l’Orquídia, NaturCadí, Santi Comellas, Les Novetats, CarMeRevelles Joies i La Cooperativa són algunes de les botigues d’El Formiguer que estaran presents durant tot el market Vila de Nadal de Gironella.

Nosaltres també hi serem els dies 3, 4, 5 i 6 de desembre, d’11 a 14h i de 15:30 a 21h.

T’esperarem al nostre stand amb una gran sorpresa… Vine a saludar-nos!

El Berguedà a un clic!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Main Menu