Recepta: Te fred amb llimona i mel del Berguedà

Safata amb dos gots de te gelat amb llimona i mel del Berguedà. Tasta aquesta deliciosa i fresqueta recepta que et proposem des d'El Formiguer.

El te és la segona beguda més consumida del món, no és d’estranyar! Una beguda plena d’antioxidants que tant pot anar-te bé calenteta a l’hivern com fresca a l’estiu. Avui et portem una deliciosa i fàcil recepta: te fred amb llimona i mel del Berguedà!

Beneficis del te

Te gelat amb llimona i mel del Berguedà de fons. També hi ha llimones al voltant i gingebre.

El te és una beguda procedent de la Xina que s’ha ben guanyat un lloc a arreu del món.

És una fantàstica manera de mantenir la hidratació i aportar nombrosos beneficis al nostre cos.

El te conté una gran quantitat d’antioxidants, que endarrereixen el procés d’envelliment; té flavonoides i vitamina H que protegeixen el sistema inmunitari; és diurètic i depuratiu i a més, no té calories.

És una beguda que associem a prendre-la calenta en una tarda de tardor o hivern, però també podem versionar-la en format estiuenc.

Beneficis de la mel

La mel és un superaliment natural amb múltiples beneficis recolzats per la ciència.

Entre ells hi destaquem les seves propietats antitusives i antibiòtiques, així com la seva riquesa en antioxidants que a més ajuden a abaixar la tensió arterial i el nivell de colesterol.

A més, les abelles que la fan tenen un gran paper en la preservació de la biodiversitat del nostre planeta! 

🐝 La mel de l’Avi Joan està feta per abelles que pasturen entre la Cerdanya i el Berguedà, i s’envasa a l’obrador que la Berta i el Sergi tenen al Baix Berguedà.
És una mel natural d’alta qualitat i amb la garantia de ser un producte totalment sostenible.

Te fred amb llimona i mel del Berguedà

Pel bon temps, volem proposar-te una recepta senzilla i ben fresqueta: te gelat amb llimona i mel del Berguedà!

Ingredients

Per fer la teva infusió freda necessitaràs:
🥤 Un litre i mig d’aigua
🍋 Dues llimones
🍃 Tres saquets de te
🍯 Quatre cullerades de La mel de l’Avi Joan que més t’agradi. 

Com fer-ho?

És molt fàcil:

1⃣ Talla les llimones a rodanxes i posa-les a bullir amb l’aigua un parell de minuts.
2⃣ Retira del foc, afegeix la mel i posa-hi a infusionar el te durant 5 minuts.
3⃣ Passa-ho tot a una ampolla o gerra. Pots deixa-hi les llimones si vols, però et recomanem retirar les bossetes de te per evitar l’amargor.
4⃣ Guarda-ho a la nevera, ja ho tens llest!

Si vols, pots servir-ho amb gel.

I si t’agraden les gourmanderies, et recomanem acompanyar-lo de les conegudes galetes de Vilada o de xocolata artesana del Berguedà.

Si ho fas, penja una foto i etiqueta’ns, que ens agradarà veure-ho!

El Berguedà a un clic!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Main Menu