Portada » Blog – El Formiguer del Berguedà » Recepta: Te fred amb llimona i mel del Berguedà
El te és la segona beguda més consumida del món, no és d’estranyar! Una beguda plena d’antioxidants que tant pot anar-te bé calenteta a l’hivern com fresca a l’estiu. Avui et portem una deliciosa i fàcil recepta: te fred amb llimona i mel del Berguedà!
El te és una beguda procedent de la Xina que s’ha ben guanyat un lloc a arreu del món.
És una fantàstica manera de mantenir la hidratació i aportar nombrosos beneficis al nostre cos.
El te conté una gran quantitat d’antioxidants, que endarrereixen el procés d’envelliment; té flavonoides i vitamina H que protegeixen el sistema inmunitari; és diurètic i depuratiu i a més, no té calories.
És una beguda que associem a prendre-la calenta en una tarda de tardor o hivern, però també podem versionar-la en format estiuenc.
La mel és un superaliment natural amb múltiples beneficis recolzats per la ciència.
Entre ells hi destaquem les seves propietats antitusives i antibiòtiques, així com la seva riquesa en antioxidants que a més ajuden a abaixar la tensió arterial i el nivell de colesterol.
A més, les abelles que la fan tenen un gran paper en la preservació de la biodiversitat del nostre planeta!
La mel de l’Avi Joan està feta per abelles que pasturen entre la Cerdanya i el Berguedà, i s’envasa a l’obrador que la Berta i el Sergi tenen al Baix Berguedà.
És una mel natural d’alta qualitat i amb la garantia de ser un producte totalment sostenible.
Pel bon temps, volem proposar-te una recepta senzilla i ben fresqueta: te gelat amb llimona i mel del Berguedà!
Per fer la teva infusió freda necessitaràs:
Un litre i mig d’aigua
Dues llimones
Tres saquets de te
Quatre cullerades de La mel de l’Avi Joan que més t’agradi.
És molt fàcil:
Talla les llimones a rodanxes i posa-les a bullir amb l’aigua un parell de minuts.
Retira del foc, afegeix la mel i posa-hi a infusionar el te durant 5 minuts.
Passa-ho tot a una ampolla o gerra. Pots deixa-hi les llimones si vols, però et recomanem retirar les bossetes de te per evitar l’amargor.
Guarda-ho a la nevera, ja ho tens llest!
Si vols, pots servir-ho amb gel.
I si t’agraden les gourmanderies, et recomanem acompanyar-lo de les conegudes galetes de Vilada o de xocolata artesana del Berguedà.
Si ho fas, penja una foto i etiqueta’ns, que ens agradarà veure-ho!